< Terug naar het overzicht
  • Opdracht
  • Initiatief, ontwerp, procedure en uitvoering
  • Locatie
  • Uitgeest
  • Jaar
  • 2007

Verbouw Stolpboederij Uitgeest

Met de verbouw van deze prachtig aan het water gelegen stolpboerderij in Uitgeest heeft het gebouw een nieuwe bestemming gekregen. Een deel van de stolp en het voormalige veerhuis zijn gesplitst, waardoor er twee woningen konden worden gerealiseerd. Vanwege de monumentale status moest een aantal kenmerken worden behouden, waaronder ‘het vierkant’. Dit was ooit de centrale ruimte in de stolp waar hooi werd opgeslagen. Omdat de constructie van het vierkant in tact moest worden gelaten, was dit een belangrijk ontwerpuitgangspunt. Vanzelfsprekend zijn de oude balken zo veel mogelijk in het zicht gebleven.

< Terug naar het overzicht

Bekijk onze andere projecten