< Terug naar het overzicht
 • Onderwerp
 • Landgoed Schoutenburg compleet
 • Datum
 • 21-10-2021
  • Bureau Huibers

  Landgoed Schoutenburg compleet

  Landgoed Schoutenburg in Kesteren is compleet!

  De bouwvergunning voor ons ontwerp op de laatste vrije kavel van Landgoed Schoutenburg aan de Bossche Dreef in Kesteren is verleend! Nadat wij in 2010 begonnen met de plannen voor de inmiddels gerealiseerde Kempische woningen op het landgoed, zijn wij in 2020 gestart met het ontwerp voor de laatste woning.

  We hebben een Kempische woning ontworpen die meegaat in het spel van de andere woningen. De architectuurstijl wordt gekenmerkt door zijn variatie, maar aangezien het hier een cluster van drie woningen (met separate bijgebouwen) betreft moest het tegelijktijdig één geheel worden. Het beeldkwaliteitsplan sprak over de bebouwing van het Landgoed als ‘een ketting in het landschap’ en de woning moest zich daarom wat ons betreft alom oriënteren. Enerzijds met functies richting het centraal gelegen binnen-/entreeplein, maar bovenal moest de woning zich openen naar het omliggende landgoed en zijn vergezichten. Om dit te bereiken hebben we naast de grote gevelopeningen ook het souterrain opengewerkt middels een gestukt talud die overloopt in de plint van de woning.

  Aannemersbedrijf Legemaat & Van Elst B.V. is druk bezig met de werkvoorbereiding voor de realisatie van de woning die we graag in de komende periode gaan volgen!

  < Terug naar het overzicht