< Terug naar het overzicht
 • Onderwerp
 • Nieuw kantoor P.C. van Tuijl Kesteren
 • Datum
 • 29-04-2021

  Nieuw kantoor P.C. van Tuijl Kesteren

  Met trots presenteren wij het nieuw te bouwen kantoor van P.C. Van Tuijl Kesteren B.V. !

  Ruim anderhalf jaar geleden begonnen wij met onze eerste schets voor het nieuwe kantoor. Verwijzend naar de rol van de opdrachtgevers als voormalig molenaarszoons en producenten van diervoeders, bedachten we een centrale ronde kern als knipoog naar een ‘graansilo’  dat het hart vormt van het nieuwe kantoor. Alle bedrijvigheid draait letterlijk rondom deze ’silo’ en dat mag gezien worden. Wij wilden het bedrijf in de ‘vitrine’ zetten om de bedrijvigheid ook van buiten te kunnen ervaren, wat geresulteerd heeft in een volledig transparant gebouw. Tevens wilden we het bedrijf een ‘podium’ bieden door het pand op een ‘zwevende’ betonnen uitkragende plint te plaatsen waardoor het beeld ontstaat dat het gebouw losgekoppeld wordt van het maaiveld.

  Verder spelen de vier specifieke ingangen een belangrijke rol in het functioneren van het kantoor. Van chauffeur tot kantoorpersoneel en van bezoeker tot werknemer van de fabriek; elke gebruiker heeft zijn of haar eigen entree. De indrukwekkende hoofdentree aan de Batterijenweg springt daarbij het meest in het oog. Twee gestucte schijven van ruim negen meter hoog dirigeren je richting de (hoofd)entree van het gebouw.

  Dit alles komt bijeen door de toevoeging van verticale houten elementen onder één groot gebogen houten dak, waarmee we het gebouw een natuurlijke en vriendelijke uitstraling geven.

  Bouwbedrijf J.G. Timmer is inmiddels gestart met de realisatie van het kantoor en wij kijken erg uit naar het eindresultaat. 

  < Terug naar het overzicht

  Bekijk onze andere nieuwsberichten