< Terug naar het overzicht
 • Onderwerp
 • Start bouw Arnhem Business Center
 • Datum
 • 17-05-2022

  Start bouw Arnhem Business Center

  Start bouw Arnhem Business Center!

  Terwijl Dieren Business Center deze week opgeleverd wordt, is HBE Circulaire Bouw BV op bedrijventerrein IJsseloord-II in de gemeente Arnhem begonnen met de realisatie van een bedrijfsverzamelgebouw dat elf hoogwaardige bedrijfsunits huisvest.

  Samen met Marco van Kesteren van Kleinmaeks & Nijdam ontwierpen wij drie gebouwen die door hun vorm en uitstraling als één worden ervaren. Vanwege het programma, bereikbaarheid en daglichttoetreding was het goed om de bouwmassa op te splitsen in drie bouwdelen. Hierdoor kunnen alle units afzonderlijk van elkaar worden bereikt. Deze ‘entree / tussenhavens’ zijn zo gedimensioneerd dat ze ook voor (klein) vrachtverkeer bereikbaar zijn.

  Door de doorlopende dakrand, die alle blokken aan elkaar verbindt, vormen de gebouwen een eenheid. Aan de kopzijde hebben we een accent van drie lagen gemaakt, waarbij eenzelfde doorlopende rand de kroon op het gebouw vormt en de entreezone van de kopunits accentueert. Ook bij dit plan spelen de verticale staanders een beeldbepalende rol en zorgen voor een dynamisch beeld in het voorbijgaan. Waar de gevel op afstand als gesloten zal worden ervaren, daar opent de gevel zich als je er recht voorstaat.

  Een beeldbepalende toevoeging op een zichtlocatie in Arnhem met uitzicht op het Rijnhert!

  < Terug naar het overzicht

  Bekijk onze andere nieuwsberichten