< Terug naar het overzicht
 • Onderwerp
 • Transformatie schoolgebouw
 • Datum
 • 12-09-2022
  • Bureau Huibers

  Transformatie schoolgebouw

  De oude voormalige school in Dodewaard kenmerkte zich door de grote hoge klaslokalen aan de voorzijde die ontsloten zijn door een ruime hal aan de achterzijde. De grote kozijnpartijen in de voorgevel zijn daarbij zowel binnen als buiten beeldbepalende elementen.

  Bij de transformatie van het gebouw naar meerdere woningen was het realiseren van een modern interieur met behoud van het bestaande karakter een belangrijk uitgangspunt.

  Een grote leefkeuken die het hart van de woning vormt was een grote wens van de opdrachtgevers van de eerste woning. Eén van de voormalige klaslokalen leent zich perfect voor de gewenste grote leefkeuken en staat in verbinding met bijna alle vertrekken. Hierdoor functioneert het echt als het hart van de woning. De vide zorgt voor een extra dimensie in hoogte en gaat de verbinding aan met de eerste verdieping. Deze verbinding wordt extra benadrukt door de beeldbepalende maatwerk kast.

  De tweede woning bestaat uit drie voormalige klaslokalen, waarvan twee in open verbinding met elkaar staan. Door een multifunctioneel element te creëren tussen de lokalen blijft de ruimtelijkheid behouden, maar worden de leefkeuken en de riante woonkamer van elkaar gescheiden. Enerzijds dient dit element als bijkeuken, anderzijds dient het als keukenblok in de keuken en sfeervolle wand met gashaard in de woonkamer.

  Wij wensen de opdrachtgevers veel plezier en succes met dit gave project!

  < Terug naar het overzicht