< Terug naar het overzicht
  • Opdracht
  • Initiatief, ontwerp en procedure
  • Locatie
  • Deil
  • Jaar
  • 2020

Moderne dijkwoning Deil

Moderne dijkwoning opent zich naar de Linge!

In Deil ontwierpen wij buitendijks een moderne schuurwoning met twee gezichten. Aan de voorzijde is de woning, die terug liggend is gesitueerd, onderdeel van het doorlopende straatbeeld van het pittoreske Deil. De voorgevel van de schuurwoning die Scandinavisch aandoet is ingetogen qua uitstraling en gevelopeningen. Het zinken dak, de eyecatcher van de woning, vouwt zich als een deken over het hoofdgebouw en bijgebouw met carport en verbindt daarmee alle volumes aan elkaar.

Dit alles is een voorbode van hetgeen dat gebeurt aan de achterzijde van de woning. De woning wordt op een talud gebouwd waardoor we alle kans hadden om hem aan deze zijde volledig te richten op het prachtige uitzicht op de Linge. De volledige glazen achtergevel zorgt ervoor dat je over drie verdiepingen direct van dit uitzicht kan genieten. Vanuit de woonkamer en aangrenzend balkon heb je een panoramaview over de tuin. Ook vanuit de slaapkamer op de eerste verdieping en het souterrain hebben de bewoners straks een weids uitzicht die vanuit elke plek anders beleefd wordt.

De woning is een knipoog naar de Scandinavische architectuur en dat uit zich voornamelijk in de toegepaste materialen. Deze hebben veelal een natuurlijke uitstraling en geven de woning dan ook een mooi karakter! Het robuuste karakter van het beton in combinatie met de kwetsbaarheid van het glas zorgt voor een bijzonder spel en contrast, waarbij de toepassing van naturel en zwart hout de woning een verzachtend karakter zal geven.

< Terug naar het overzicht

Bekijk onze andere projecten