< Terug naar het overzicht
  • Opdracht
  • Initiatief, ontwerp en procedure
  • Locatie
  • Herveld
  • Jaar
  • 2021

Moderne schuurwoning Herveld

Een rieten kap als deken over de woning!

Binnen ons ontwerp van deze strakke schuurwoning in Herveld - vol met natuurlijke materialen zoals riet, hout en beton - is een aantal ontwerpuitgangspunten vooraf duidelijk bepaald: Eenvoud in de vorm, transparantie in de gevels en eerlijke materialisatie. Daar waar de woning zich aan de buitenzijde met warme en natuurlijke materialen zal inbedden op de kavel, daar wordt in het interieur gebruik gemaakt van meer robuuste materialen. De constructie aan de binnenzijde van de woning wordt opengewerkt en daardoor komen alle stalen spanten in het zicht. De wanden die hierin opgesloten liggen zullen worden uitgevoerd in zichtbeton wat het interieur een strak, stoer en robuuste uitstraling geeft.

Door de transparante kopgevels wordt een verbinding gelegd tussen het interieur en het exterieur en lopen deze bijna naadloos in elkaar over. De ruimtes in de woning staan volledig met elkaar in verbinding door de toepassing van meerdere vides wat het geheel een open structuur geeft. Door meerdere (doorlopende) daklichten komt er veel licht naar binnen toe, waardoor er een aangenaam en licht klimaat ontstaat.

< Terug naar het overzicht

Bekijk onze andere projecten