< Terug naar het overzicht
  • Opdracht
  • Initiatief, ontwerp en procedure
  • Locatie
  • Tiel
  • Jaar
  • 2020

Moderne schuurwoning Tiel

Deze door ons ontworpen moderne schuurwoning is centraal gelegen aan een hofje waar drie in vorm en massa samenhangende woningen gerealiseerd worden. Door kleur- en materiaalkeuze in contrast te brengen met de twee naastgelegen woningen is er een eigen, unieke uitstraling gegeven aan deze woning. Daarbij kenmerkt de woning zich door een strakke, donkere schil van metselwerk en een strakke dakpan, waarbinnen transparante vlakken zich afwisselen met houten gevelbekleding daar waar privacy gewenst is.

Tegelijkertijd opent de schil van de woning zich naar het bijgebouw, de parkeerplaatsen en het wandelpad van het hofje om ook hiermee de verbinding aan te gaan. Hierdoor wordt ook vanuit deze posities de aandacht op de entree en daarmee de woning gevestigd. De grote glazen pui die doorloopt in de kap geeft de achtergevel veel uitstraling, zorgt voor een sterke connectie tussen binnen en buiten en geeft de keuken een extra dimensie.

< Terug naar het overzicht

Bekijk onze andere projecten