< Terug naar het overzicht
 • Onderwerp
 • Bouwupdate woning Zetten
 • Datum
 • 30-09-2021
  • Bureau Huibers

  Bouwupdate woning Zetten

  Aan het woondomein 'Aan de Linge' in Zetten wordt de laatste hand gelegd aan deze Kempische woning. Bouwbedrijf M. Polman is druk bezig om de spreekwoordelijke puntjes op de ‘i’ te zetten!

  Door de bijzondere kavelvorm en de oriëntatie richting de zon was het bij deze woning erg van belang om de diverse bouwvolumes goed te positioneren. Het heeft geresulteerd in een woning waar vanuit alle ruimtes een mooi zicht op de kavel ontstaat en gedurende de dag optimaal gebruik gemaakt kan worden van de stand van de zon. Waar de woning zich aan de voorzijde wellicht wat gesloten opstelt, daar opent de woning zich met grote glaspartijen echt naar de achtertuin. Ook de diverse Kempische details, die de woning de juiste uitstraling geven, komen goed tot uiting. Het ‘gepapvoegde’ metselwerk, de authentieke (stalen) ramen en muurankers zijn stuk voor stuk details die ons ontwerp echt tot leven doen komen!

  Waar het exterieur over veel detail beschikt, daar zijn de ruimtes binnen strak afgewerkt en beschikt een ruimte soms over een solitair raam dat vaak ook excentrisch geplaatst wordt. Daardoor wordt je aandacht in de ruimte naar dat raam toe getrokken. Ook dat levert een spanningsveld op dat de Kempische architectuur interessant en aantrekkelijk maakt.

  Wij zijn nu al content met het resultaat, maar kijken vanzelfsprekend nog meer uit naar het totaalplaatje in een aangelegde tuin. Van dit eindresultaat zullen we in de loop der tijd beelden publiceren op onze website.

  < Terug naar het overzicht