< Terug naar het overzicht
 • Onderwerp
 • Landgoed Schoutenburg compleet!
 • Datum
 • 05-09-2022
  • Bureau Huibers

  Landgoed Schoutenburg compleet!

  Bijna twaalf jaar geleden startten wij met de eerste ontwerpen voor de #Kempische woningen op het Landgoed Schoutenburg aan de Bossche Dreef in Kesteren. Dit jaar wordt het plan, dat ontworpen is als ‘een ketting in het landschap’, voltooid met de derde en laatste woning!

  Wanneer je de lange oprijlaan van het landgoed betreedt is de woning nog niet direct zichtbaar. Pas als de schuren gepasseerd zijn springen de woningen in het oog, waarbij je recht op de grote getoogde entree van de derde woning afrijdt. De eerste kennismaking met de woning is ingetogen. Toch kent de woning twee gezichten, waarbij de achterzijde van de woning zich volledig opent naar de aangrenzende boomgaarden. Daarbij springt de eetkamer met open nok en panoramisch uitzicht het meest in het oog en vormt dan ook de eyecatcher van het huis! Ook het opengewerkte talud kent een grote meerwaarde en geeft de kamers in de kelder naast licht ook ‘lucht’.

  Vanzelfsprekend maakt het uitzicht het plaatje compleet. Vanuit elke ruimte krijgt de bewoner door een ander type raam (of deur) een ander uitzicht. Of het de opgaande zon vanaf de entree van het landgoed is of de Utrechtse heuvelrug met de Rhenense Cuneratoren, elke kamer kent zijn eigen unieke zicht!

  Aannemersbedrijf Legemaat & Van Elst B.V. is de afgelopen maanden druk geweest met de realisatie en verwacht de komende maanden het plan op te kunnen leveren!

  < Terug naar het overzicht