< Terug naar het overzicht
  • Onderwerp
  • Moderne schuurwoning Tiel
  • Datum
  • 28-09-2021

    Moderne schuurwoning Tiel

    Onlangs hebben wij de omgevingsvergunning mogen ontvangen voor deze moderne schuurwoning in Tiel.

    Deze door ons ontworpen schuurwoning is centraal gelegen aan een hofje waar drie in vorm en massa samenhangende woningen gerealiseerd worden. Door kleur- en materiaalkeuze in contrast te brengen met de twee naastgelegen woningen is er een eigen, unieke uitstraling gegeven aan deze woning. Daarbij kenmerkt de woning zich door een strakke, donkere schil van metselwerk en een strakke dakpan, waarbinnen transparante vlakken zich afwisselen met houten gevelbekleding daar waar privacy gewenst is.

    Tegelijkertijd opent de schil van de woning zich naar het bbijgebouw, de parkeerplaatsen en het wandelpad van het hofje om ook hiermee de verbinding aan te gaan. Hierdoor wordt ook vanuit deze posities de aandacht op de entree en daarmee de woning gevestigd. De grote glazen pui die doorloopt in de kap geeft de achtergevel veel uitstraling, zorgt voor een sterke connectie tussen binnen en buiten en geeft de keuken een extra dimensie.

    < Terug naar het overzicht

    Bekijk onze andere nieuwsberichten