< Terug naar het overzicht
  • Onderwerp
  • Moderne schuurwoning Elst vergund
  • Datum
  • 13-06-2022

    Moderne schuurwoning Elst vergund

    Omgevingsvergunning verleend voor moderne schuurwoning in Elst!

    Onlangs hebben wij het ontwerp mogen maken voor een landelijke moderne woning op een prachtige locatie in Elst (Gld). De woning kenmerkt zich door een gerende rieten kap die aan de achterzijde gedragen wordt door een groot houten spantwerk.  Achter dit houten spantwerk is een geheel open achtergevel ontworpen die een weids uitzicht biedt op het omliggende natuurlijke landschap. De voorkant kent meer privacy, maar wordt gelijktijdig gesierd door twee strakke antracieten kaders met grote verticale kozijnen. Eén van deze kaders markeert de entrée en zorgt voor een mooie ruime vide in de hal. Het tweede kader biedt daglicht en ruimte aan de achterliggende kamers. Beide kaders samen zorgen voor een speels gevelbeeld. 

    De kracht van het ontwerp zit in de samenhang tussen hoofd- en bijgebouw. De gevel van het hoofdgebouw loopt als tuinmuur door in de gevel van het bijgebouw, waardoor het plan echt als één geheel ontworpen is. Door gebruik te maken van een pannendak heeft het bijgebouw wel zijn eigen ondergeschikte identiteit gekregen.

    Wij wensen de opdrachtgevers en Bouwbedrijf W. Heij B.V. veel succes met de bouw. Wij gaan het met veel plezier volgen.

    < Terug naar het overzicht

    Bekijk onze andere nieuwsberichten