< Terug naar het overzicht
 • Onderwerp
 • Moderne en landelijke schuurwoning
 • Datum
 • 02-06-2022
  • Bureau Huibers

  Moderne en landelijke schuurwoning

  Modern en landelijk in één schuurwoning!

  Het verenigen van een moderne woning en een knipoog naar een landelijke schuur was de grootste uitdaging die wij zijn aangegaan met ons ontwerp voor een schuurwoning met paardenstallen in Dodewaard! Te midden van het landelijke gebied hebben wij een woning van 750m³ ontworpen die volledig is gericht op de rondom gelegen ponyweiden. Onze opdrachtgever houdt hobbymatig pony’s en dat heeft ons zeker geïnspireerd in het ontwerp.

  Elke ruimte in de woning heeft een ander uitzicht. De diverse ramen vormen als het ware een (schilderij)frame en geven keer op keer een andere beleving. Op de ene plek is het een panoramisch uitzicht over de gehele weide en op de andere plek is het een verticaal lintraam of knus stalraampje dat het uitzicht biedt.

  De architectuur wordt verder gekenmerkt door de combinatie van materialen die je terugvindt in zowel de moderne als landelijke architectuur. Beton(stuc), metselwerk, hout en glas worden gecombineerd tot een eenheid onder een zwarten roevendak!

  Wij wensen VanRennes veel succes met de realisatie en kijken uit naar het eindresultaat dat we graag later zullen delen.

   

  < Terug naar het overzicht