< Terug naar het overzicht
  • Onderwerp
  • Woning Ophemert opgeleverd
  • Datum
  • 07-07-2022

    Woning Ophemert opgeleverd

    Ons ontwerp van een modern-landelijk woonhuis in Ophemert is recent opgeleverd. Het ontwerp dat voornamelijk geometrische vormen kent is echt een samenkomst van hedendaagse architectuur in een ‘landelijk jasje’. Vanuit de welstandscommissie was ons gevraagd om met de metselwerk steen aansluiting te zoeken bij kleuren die je veel terugziet in het landelijk gebied. Hiertoe is een handvorm steen in aardetint toegepast die de strakke vormen van de woning iets nuanceert.

    Het grote risaliet aan de voorzijde accentueert de entree van de woning. Bij de overige kaders hebben we de dakkapellen een accent gegeven door ze de gootlijn te laten onderbreken, waardoor het dak gefragmenteerd wordt. De eenheid en repetitie in raam- en deuropeningen zorgt er voor dat je vanuit elke plek in de woning uitzicht heb op de royale omliggende tuin en landerijen. Door de ramen in plaats van een bovenlicht te voorzien van een ‘onderlicht’ heb je ook op zithoogte direct zicht naar buiten toe wat de ruimtes een extra beleving geeft.

    Recent hebben wij van de opdrachtgever ook de vraag gekregen om een bijgebouw met lounge te ontwerpen die de tuin compleet gaat maken!

    < Terug naar het overzicht

    Bekijk onze andere nieuwsberichten