< Terug naar het overzicht
 • Onderwerp
 • Schuurwoning Herveld vergund
 • Datum
 • 18-10-2021
  • Bureau Huibers

  Schuurwoning Herveld vergund

  Een rieten kap als deken over de woning!

  We hebben voor deze moderne schuurwoning in Herveld de bouwvergunning ontvangen! Binnenkort zal er gestart worden met de realisatie van deze strakke schuurwoning vol met natuurlijke materialen zoals riet, hout en beton.

  Binnen ons ontwerp is een aantal ontwerpuitgangspunten vooraf duidelijk bepaald: Eenvoud in de vorm, transparantie in de gevels en eerlijke materialisatie. Daar waar de woning zich aan de buitenzijde met warme en natuurlijke materialen zal inbedden op de kavel, daar wordt in het interieur gebruik gemaakt van meer robuuste materialen. De constructie aan de binnenzijde van de woning wordt opengewerkt en daardoor komen alle stalen spanten in het zicht. De wanden die hierin opgesloten liggen zullen worden uitgevoerd in zichtbeton wat het interieur een strak, stoer en robuuste uitstraling geeft.

  Door de transparante kopgevels wordt een verbinding gelegd tussen het interieur en het exterieur en lopen deze bijna naadloos in elkaar over. De ruimtes in de woning staan volledig met elkaar in verbinding door de toepassing van meerdere vides wat het geheel een open structuur geeft. Door meerdere (doorlopende) daklichten komt er veel licht naar binnen toe, waardoor er een aangenaam en licht klimaat ontstaat.

  Ook dit wordt weer gaaf traject om tijdens de uitvoering te gaan volgen en ons ontwerp gerealiseerd te zien worden.

  < Terug naar het overzicht