< Terug naar het overzicht
 • Onderwerp
 • Start bouw schuurwoning Ingen
 • Datum
 • 15-02-2022
  • Bureau Huibers

  Start bouw schuurwoning Ingen

  Moderne knipoog naar schuurwoning in Ingen!

  Te midden van het weidse landschap in Ingen is de bouw gestart van deze moderne woning. Naast een monumentale boerderij, hebben wij deze woning ontworpen met een ‘knipoog’ naar een oude kapschuur.

  De woning met bijgebouw vormen samen een erf en daar hebben we de hoofdvorm dan ook op gericht. De grote witte doorlopende gevelschijf trekt direct de aandacht en leidt je naar de entree van de woning. Deze witte schijf loopt aan de achterzijde door in één van de belangrijkste ruimtes van de woning; de tuinkamer. De opdrachtgever wilde graag een royale tuinkamer en deze moest volledig gericht worden op het omliggende landschap. We hebben deze tuinkamer dan ook zo transparant mogelijk gemaakt en optimaal op de zon gepositioneerd, zodat de zon op de aangenaamste dagdelen in de woning schijnt. De overstekken houden de hoog staande zomerzon tegen en de laten de laagstaande winterzon wel binnen.

  De raamopeningen zorgen er voor dat je vanuit alle ruimtes een andere kijk op het landschap hebt. De verticale gevelramen in de woonkamer zorgen voor een verticaal uitzicht op de bomenrij bij de entree van het erf, terwijl het hoekraam in de woonkamer juist weer zorgt voor een panoramisch zicht op het landschap en de Utrechtse Heuvelrug in de verte.

  Deze week start Rodenburg met funderingswerkzaamheden en gaan de boorpalen de grond in!

  < Terug naar het overzicht